Govorci

Svoje ideje, vredne širjenja, nam bodo predstavili:

Edi A. Klobučar je živa knjiga, »multipotencialist«, aktivist in oseba, ki se ne enači s stereotipnimi družbenimi vlogami. Na dogodku bo govoril o doživljanju svoje družbene vloge ter o pomembnosti svobode odločanja o sebi in svojem življenju ter prevzemanju odgovornosti v odnosih. Spraševal se bo o moškosti, ki jo pričakuje družba ter predstavil svoje dojemanje. Edi je mnenja, da moramo ljudje najprej narediti korak proti sebi, po možnosti kar z boso nogo.

Eva Bolha je prva ženska na položaju načelnice Zveze tabornikov Slovenije. Že od malega je pri tabornikih, ki so jo tudi popeljali na pot prostovoljstva. Kaj vse se je na tej poti naučila o prostovoljstvu, vodenju in sebi oz. kot pravi sama: “Pri prostovoljstvu je recept preprost, seme, ki ga pustimo danes, sicer lahko obrodi že jutri, večinoma pa bo zraslo v močno drevo šele čez mnogo let.”

 

Maj Hrovat je študent tretjega letnika študija biotehnologije na Biotehniški fakulteti. Kot študent naravoslovne smeri se tekom študija večkrat sreča s tematikami, ki laikom niso dovolj poznane. Ena izmed takšnih je problematika GSO in nezadostno ozaveščanje potrošnika o dejanskih prednostih uporabe gensko spremenjenih organizmov. V svojem govoru bo predstavil misijo izobraževanja ljudi o GSO.

Sabrina Jerman je z Inštitutom za kriminologijo ugotavljala socialno klimo v zaporih. Skupaj z ostalimi študenti je obiskovala zapore, anketirala obsojence ter opazovala dinamiko odnosov v zaporih.

 

Kako hoditi brez obveznosti, spoznavati Slovenijo in pri tem neznansko uživati vam bo več povedal Jaka Majnik. Lansko poletje je neko popoldne spakiral in odšel na Slovensko planinsko pot. Želel si je odklopa od vsakdanjika in spoznati pustolovski utrip. Na poti ga je vsekakor našel, poleg tega pa videl čudovite sončne vzhode in srečal zanimive ljudi, ki so ga očarali s svojo preprostostjo.

 

Čedalje bolj se zavedamo problematične odpadne plastike. Uroš Novak bo predstavil okolju prijazne rešitve, ki jih je s svojo ekipo razvil na projektu. Materiali, ki so na osnovi biopolimerov, so hkrati relativno dobro obstojni za shranjevanje hrane in tudi biorazgradljivi.
 

Jan Peloza je diplomiran informatik in magister komunikologije, ki je pred trinajstimi leti je ustanovil Mladinsko zvezo No Excuse Slovenia :: Brez izgovora Slovenija. Z ekipo mladih prostovoljcev so začeli kot aktivisti na zdravju in okolju, medtem pa zrasli v eno največjih javno-zdravstvenih nevladnih organizacij v Sloveniji. Jan bo govoril o uporništvu mladih in kako ga uporabiti v času odraščanja v prid delanja pozitivne spremembe v svetu.
 

© 2023 by Horizon. Proudly created with Wix.com || TEDxUniversityofLjubljana | tedxul.si 2019

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now