Govorniki

Letos bo na TEDxUniversityofLjubljana slišati 6 govornikov in govornic.

 

Da boš lažje počakal_a na njihove govore, lahko letošnje govornike in njihove mentorje spoznaš v ekskluzivnih epizodah Glass Balloons podcasta, ki ga najdeš tukaj ali kjerkoli drugje, kjer poslušaš podcaste. 

 

Svoje ideje, vredne širjenja, nam bodo predstavili:

Urša Ferjančič

Urša Ferjančič

Urša Ferjančič je sedemindvajsetletna študentka finančnega managementa na Ekonomski fakulteti. Zase pravi, da je vztrajna, navdihujeta pa jo narava in svoboda.

Lovilci sanj so za Uršo tisti, ki tudi na najnižji točki ne obupajo, ampak se ob vsakem padcu poberejo in ponovno poskušajo doseči svoje sanje.

Erik Pleško

Erik Pleško

Erik Pleško je štiriindvajsetletni študent robotike na Fakulteti za elektrotehniko. Sebe je opisal z besedami roboti, gozd in veselje.

Na vprašanje kdo/kaj je za tebe lovilec sanj, pa je Erik odgovoril: “Sanje so doživljanje prizorov v spanju in želje o prihodnosti - za lovit ene se splača spati, za lovit druge ne smeš spati preveč.”

Laura Unuk

Laura Unuk

Laura Unuk je enaindvajsetletna študentka biokemije na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. “Premišljenost, misterioznost in čustvenost,” pa je njen odgovor na vprašanje, katere tri besede jo najbolje opišejo.

Zanjo je lovilec sanj nekdo, ki ima željo, da uspe v nečem, kar mu daje veselje. Ni važno kolikokrat mu je bilo rečeno, naj odneha, ni važno kolikokrat je padel, ker se je vedno pobral in vrnil udarec vsem, ki dvomijo. Njegov uspeh ali neuspeh ni merilo, ki ga določa, ampak ga določa veselje in ljubezen do svojih sanj.

Živa Jakšič Ivačič

Živa Jakšić Ivačič

Živa Jakšić Ivačič je šestindvajsetletna študentka specialne in rehabilitacijske pedagogike na Pedagoški fakulteti. Opisala se je kot “sprehajalka oblakov in lovilka vetra.”

Pravi, da smo lovilci sanj vsi, ki vztrajamo.

Martin Lipovšek

Martin Lipovšek

Martin Lipovšek je devetindvajsetletni doktorski študent filozofije na Filozofski fakulteti. Pravi, da ga najboljše opišejo besede optimizem, radovednost in prihodnost.

Na vprašanje kdo/kaj je za tebe lovilec sanj, pa je Martin odgovoril, da ni dovolj, da kot lovec ujameš sanje. Treba jih je nato udomačiti in okrepiti, da lahko na njih poletimo.

Maša Smajila

Maša Smajila

Maša Smajila je dvaindvajsetletna študentka medicinske fakultete. Zase pravi, da jo najbolje opišejo besede: iznajdljivost, ravnovesje in vizija.

Lovilec sanj jo najprej spomni na obešalo ob postelji, ki jo je varovalo pred nočnimi morami. Z leti pa je v Mašinih očeh dobil še eno razsežnost. Pomeni ji osebo, ki je neustrašna, vztrajna in nenazadnje ne lovi le sanj, temveč tudi najboljšo različico sebe.